Smartere reise med Kobla

Appen Kobla er en digital miljøassistent som viser deg hvordan du kan ta smartere transportvalg i hverdagen.

Appen Kobla er en digital miljøassistent som viser deg hvordan du kan ta smartere transportvalg i hverdagen.

Hva er det som skal til for at du endrer reisevaner? Det skal vi i Smartere Transport prøve å finne ut av!

I samarbeid med appen Kobla skal vi i 2021 lage en løsning som er innbyggernes digitale miljø- og transportassistent. Assistenten skal gi deg oversikt over ditt fotavtrykk og dine reisevaner. Løsningen gir deg tips og små vennlige dytt for å få deg til å reise mer miljøvennlig, når det er mulig.

Appen er en intelligent miljøassistent på telefonen din, som kjenner dine reisevaner og gir deg smart informasjon om ting som er nyttig for deg. Er din buss i rute? Hvor full er den? Er sykkelveien brøytet?

Endringer i koronatid

Vi har tatt hensyn til at hverdagen og reisevanene våre ikke er normale akkurat nå. Derfor kommer vi til å ha større fokus på passasjertetthet i offentlig transport, og gi tips fra Kobla når det er minst trengsel. I tillegg kommer det et  bonussystem for dem som har hjemmekontor.

Samtidig er det viktig å utnytte mulighetene denne perioden gir oss. Kanskje er det nettopp nå vi er mest åpne for å endre vanene våre? Da er vi også best mulig rustet når hverdagen er tilbake.

Oppstart i 2021

Vi ønsker å involvere innbyggerne i en større pilot som går over hele 2021. Folk involveres i utviklingen av tjenesten og opplæring av appens evne blant annet til korrekt automatisk registrering.

Vi starter opp på nyåret 2021, og kommer til å invitere alle innbyggerne i Bodø til å delta. Målet er å få flest mulig av innbyggerne i Bodø til å bruke Kobla og registrere reisene sine. Vi kommer til å ha kampanjer, invitere til innspill møter, og teste ut ulike former for belønning og bonusordninger.

Følg oss gjerne på Facebook for oppdateringer på dette framover. 

Du finner oss her.