Nå kan du teste Bodøs nye veiviser

Siri Vasshaug i Smartere Transport Bodø sammen med Sopra Steria og den nye dynamiske veiviseren foran Domkirka i Bodø.

Siri Vasshaug i Smartere Transport Bodø sammen med Sopra Steria og den nye dynamiske veiviseren foran Domkirka i Bodø.

Vi ønsker å gjøre sentrum i Bodø mer tilgjengelig for folk, vise fram opplevelser og severdigheter - og ikke minst vise hvordan man kommer seg dit.

Derfor har vi lansert en ny, dynamisk veiviser, som heter «Experience Bodø».

Denne veiviseren skal gjøre Bodø sentrum mer tilgjengelig for dem som besøker byen. Målet er at veiviseren skal bidra til gode opplevelser uten at de besøkende er nødt til å bruke bil som framkomstmiddel. Derfor har vi samlet et knippe sentrumsnære opplevelser som vi skal forsøke å vise fram på ulike måter.

Slik fungerer det

Det settes opp markører med QR-koder rundt om i byen som scannes med for eksempel mobilen. Via disse kodene får du opplysninger om ting du kan gjøre i Bodø. Vi har også beriket noen av disse punktene, for å få opp kart og informasjon om opplevelsene og mulige reisemåter.

Inne på Radisson Blu Hotel i Bodø sentrum finnes én av de unike markørene. Her får du opp en 3D-modell av byen, som inneholder en oversikt over stedene man kan besøke. QR-koden foran Bodø domkirke er ekstra spennende, den viser hvordan den gamle domkirken så ut og lå plassert der den eksisterende ligger nå.

I framtiden ser vi for oss flere slike punkter, spesielt i forbindelse med ny lufthavn, ny bydel eller historiske steder. Sistnevnte finnes det en hel del av rundt om i Bodø.

Bli med og test!

For å finne ut om slike løsninger vil fungere etter intensjonen, testes de i første omgang ut i liten skala. Derfor vil vi at folk kan hjelpe oss å sjekke at veiviseren fungerer som den skal. Erfaringene fra pilotprosjektet avgjøres om konseptene kan brukes, eller om de må prøve ut i større antall. Det testes også hvordan vi kan gjøre opplevelser enda mer interessante ved å vise hvordan steder kommer til å se ut i framtiden, eller hvordan de har sett ut før.

Prøv gjerne veiviseren om du kommer ever en av markørene våre. Innspill og tilbakemeldinger kan sendes til oss via Facebook-siden vår her.

Det testes også hvordan vi kan gjøre opplevelser enda mer interessante ved å vise hvordan steder kommer til å se ut i framtiden, eller hvordan de har sett ut før.

Målet er miljøvennlig transport

Denne piloten er en del av både pilaren «Folkeflyt» og delprosjektet «Dynamisk Veiviser». I Smartere Transport Bodø utvikles det også en dataplattform for innsamling og utveksling av informasjon (ikke personinformasjon) om hvordan folk og bagasje beveger seg. Da kan aktører innen for eksempel transport og reiseliv tilpasse informasjon og tjenestene i forhold til sannsynlig antall reisende, og tilby de reisende mest mulig miljøvennlig transport.

Det lages også veiviserløsninger for at besøkende skal kunne finne steder å besøke innenfor den tiden de har til rådighet, og hvordan de kan komme seg dit på mest miljøvennlig måte.